ua en ru

У Порошенка просять нардепів насамперед розглянути законопроекти щодо співпраці з МВФ

У Порошенка просять нардепів насамперед розглянути законопроекти щодо співпраці з МВФ Фото: Артур Герасимов

Герасимов розповів про внесені президентом законопроекти, що потребують розгляду ВРУ

Впродовж поточного пленарного тижня парламент має розглянути низку ініціатив президента, які є складовою умовою продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це 13 червня під час погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів заявив представник президента у ВРУ Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впродовж поточного пленарного тижня потребують розгляду внесений головою держави ратифікаційний законопроект номер 0084 (про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру - ред.) та пропозиції президента України до законів України про внесення змін до закону України про державне оборонне замовлення, а також про внесення змін до закону про житлово-комунальні послуги щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам", - заявив Герасимов.

Він зазначив, що Раді також необхідно розглянути низку законодавчих ініціатив глави держави, які є складовою умовою співпраці з МВФ.

"Законопроект реєстраційний номер 3768 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження системи автоматизованого арешту коштів у цивільному та господарському судочинстві та проект закону реєстраційний номер 2413-а про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг", - сказав представник президента.


Герасимов також наголосив на необхідності розгляду одним із перших на поточному пленарному тижні законопроекту про визначення порядку формування, правового статусу та організації діяльності у відповідності до стандартів ЄС НКРЕКП. За словами Герасимова, відповідний законопроект спрямований на забезпечення виконання умов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 мільйонів євро.

Представник президента також наголосив на необхідності розгляду законопроектів 4370, 4370-1, 4526, якими регулюються окремі питання проходження державної служби.

Нагадаємо, на поточному пленарному тижні на розгляд Верховної Ради України (ВРУ) винесено близько 160 законопроектів і постанов.