ua en ru

Порошенко просить Ватикан посприяти скасуванню віз для України

Порошенко просить Ватикан посприяти скасуванню віз для України Фото: Петро Порошенко просить Ватикан зробити внесок у скасування віз для України

Порошенко вважає, що скасування віз збільшить число українських паломників у Ватикан

Президент України Петро Порошенко попросив Ватикан посприяти наданню Україні безвізового режиму з ЄС. Про це він заявив після зустрічі з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко попросив представника Ватикану посприяти отриманню Україною безвізового режиму з ЄС.


"Переконаний, що авторитет Ватикану зробить свій внесок в швидке прийняття відповідного рішення. Необхідні передумови до якого, підкреслюю ще раз, Україна виконала в повному обсязі, що підтверджується відповідними рішеннями оціночної місії Єврокомісії у відповідних законодавчих пропозиціях", - зазначив Порошенко, додавши, що безвізовий режим буде сприяти паломництву віруючих українців до Ватикану.

Він також прокоментував продовження заборони ЄС на інвестиції в Крим.

"Думаю, що це правильне рішення. Я вітаю і Україну, і українців, і все міжнародне співтовариство з цим рішенням. Бо це єдиний інструмент, яким чином ми можемо тримати РФ за столом переговорів та забезпечити виконання взятих на себе зобов'язань мінськими угодами, а також звільнити Крим", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Ватикан допоможе з визволенням українських заручників.