ua en ru

Порошенко просить КСУ якнайшвидше розглянути законопроект про скасування депутатської недоторканності

Порошенко просить КСУ якнайшвидше розглянути законопроект про скасування депутатської недоторканності Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава України назвав скасування недоторканності одним зі своїх пріоритетів

Президент України Петро Порошенко попросив Конституційний суд України (КСУ) якомога швидше розглянути проект закону про скасування депутатської недоторканності. Про це очільник заявив під час відвідання 10-го мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України в Київській області.

"Відміна депутатської недоторканності - один з моїх пріоритетів з перших днів президентства. Спасибі депутатам, що зробили це", - заявив Порошенко.

Крім того, президент звернувся з проханням до КСУ якомога швидше розглянути проект закону про скасування недоторканності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що Верховна Рада України проголосує за скасування недоторканності на наступній сесії.

"Як і обіцяли, недоторканність в Україні буде ліквідована. У минулому році необмеженого імунітету ми позбавили суддів. Слід віддати належне народним депутатам - сьогодні вони зробили відповідальний політичний крок до скасування і власної привілеї. Вважаю, що вже на наступній сесії Верховна Рада не розгубить сміливості і дасть триста голосів за остаточне і безповоротне рішення цієї проблеми", - повідомив президент.