ua en ru

Порошенко просить ЄС дати Україні сигнал щодо можливості членства

Порошенко просить ЄС дати Україні сигнал щодо можливості членства Фото: ПРезидент України Петро Порошенко

Президент називає членство в ЄС "ключовою метою" країни

Президент України Петро Порошенко просить ЄС дати Україні сигнал щодо можливості членства. Про це він заявив сьогодні під час саміту Україна-ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стратегічним орієнтиром в наших прагненнях до перетворень є перспектива членства України в ЄС. Це ключова мета, заради якої проводяться реформи, це ключова мета, яка поставлена в нашій програмі "Стратегія 2020", і переконлива підтримка цього курсу українськими громадянами постійно підтверджується опитуваннями громадської думки. Угода про асоціацію - це інтегральна частина нашої програми реформ, це стрижень коаліційної угоди, і ми амбітні у своїх планах, і тому декларуємо, що за 5 років ми маємо забезпечити ефективну імплементацію угоди про асоціацію і досягти умов, необхідних для того, щоб подавати заявку на членство в ЄС", - сказав Порошенко.

Він наголосив на тому, що для України "дуже важливо отримати сигнал, що наша важка боротьба врешті-решт увінчається повноцінним членством в єдиній європейській родині".

"З огляду на це, я закликаю ЄС, підтримуючи євроінтеграційні прагнення українського народу, визнати, що Україна, як і будь-яка інша європейська держава, бо готова захищати свої цінності, може в майбутньому стати членом ЄС", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Європа не може бути цілісною без України.