ua en ru

Порошенко закликає Раду ухвалити необхідні для продовження співпраці з МВФ законопроекти

Порошенко закликає Раду ухвалити необхідні для продовження співпраці з МВФ законопроекти Фото: Петро Порошенко

Президент провів телефонну розмову з головою МВФ Лагард

Президент Петро Порошенко закликає Верховну Раду України підтримати пакет необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом законопроектів в ході голосування, передає прес-служба голови держави.

Так, президент повідомив, що мав телефонну розмову з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, під час якого було обговорено подальші кроки співробітництва.

"Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам - ті, хто сподівався, що програма фінансування і програма нашої співпраці з МВФ припинена - не дочекаєтесь. Навпаки - ми обговорили те, що треба прийняти найближчим часом", - повідомив Порошенко.

Він пояснив, що серед кроків, які необхідно здійснити Україні найближчим часом, ухвалення низки законопроектів з так званого безвізового пакету та виконання положень Меморандуму співпраці з МВФ.

"Раджу, щоб Уряд і Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні запровадження ефективного корпоративного управління найбільших підприємств України, продовжили реалізацію і імплементацію програми корпоративного управління НАКу "Нафтогаз". В перший же пленарний тиждень прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію, і закони про безвізовий режим", - сказав президент.

Нагадаємо, в оновленому в січні 2016 року проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику зазначається, що влада України має намір утриматися від змін ставок основних податків в 2016 та 2017 рр.