ua en ru

Порошенко закликав посилити відповідальність за підкуп на виборах

Порошенко закликав посилити відповідальність за підкуп на виборах Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Відповідні проекти законодавчих змін готові до розгляду

Відповідальність за підкуп на виборах 2019 необхідно посилити. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час зустрічі з членами Центральної виборчої комісії (ЦВК), передає РБК-Україна із посиланням на прес-службу президента.

Зокрема, Порошенко підкреслив необхідність підготовки і ухвалення відповідних змін до законодавства.

"Важлива позиція - ефективна протидія підкупу виборців. Сьогодні щодо (неможливості використання, - ред.) цієї технології, яка також є однією з форм втручання в вибори через гроші, які йдуть зі сходу, з Росії, я сподіваюся як на рішучі дії ЦВК, так і на необхідність внесення змін до законодавства, які суттєвим чином ускладнюють цей процес і збільшують відповідальність", - сказав президент.

За словами Порошенка, проекти законодавчих пропозицій готові до розгляду на Національній раді реформ.

"Я готовий після обговорення на Нацраді за участі нових членів ЦВК внести до парламенту та визначити цей законопроект як невідкладний", - сказав президент.

Також він заявив, що нині в Україні "немає такого рівня концентрації адміністративного ресурсу, як це було раніше". У цьому контексті Порошенко нагадав про передачу повноважень на місця, роздержавлення ЗМІ та інші дії, назвавши їх "щепленням від застосування адмінресурсу".

Порошенко закликав посилити відповідальність за підкуп на виборах

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розраховує на протидію втручанню Росії у вибори з боку Центральної виборчої комісії та спецслужб.

Раніше Порошенко заявляв, що президент Росії Володимир Путін намагається підірвати ситуацію в Україні перед президентськими і парламентськими виборами у 2019 році.