ua en ru

Порошенко закликав Раду прийняти законопроекти про електронному декларуванні та заочному правосуддя

Порошенко закликав Раду прийняти законопроекти про електронному декларуванні та заочному правосуддя Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко провів зустріч з керівниками фракцій

Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду України завтра підтримати запропоновані ним зміни до законопроекту "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році". Про це Порошенко заявив на зустрічі з керівниками фракцій, передає прес-служба.

Порошенко підкреслив, що зазначений законопроект усуне останню перешкоду на шляху до запровадження безвізового режиму для українців у країнах Євросоюзу.

"Можу підкреслити, що сьогодні це вже фінішний ривок. Ми спільно розробили цей проект з цивільними активістами, науковцями, керівництвом Єврокомісії. І в результаті напруженої роботи ми маємо остаточно узгоджений варіант редакції, яка була схвалена громадськими організаціями, Єврокомісією і є базовою. Я дуже прошу проголосувати за цей закон у вівторок", - сказав президент.

Порошенко також закликав народних депутатів проголосувати законопроект про спецконфискации, який дозволить розблоковувати і повернути в Україну близько 1,5 млрд доларів, а також забезпечить фінансування державного оборонного замовлення.

Крім того, президент попросив Раду проголосувати законопроект щодо внесення змін до процедури заочного правосуддя, який дозволить Україні почати судовий процес над екс-президентом Віктором Януковичем.

"Петро Порошенко підкреслив важливість знаходження компромісу між фракціями Верховної Ради і прискорити процес виходу з політичної кризи", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, Верховна Рада України завтра, 15 березня, може розглянути проект постанови про відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра.