ua en ru

Порошенко закликав Раду обрати новий склад ЦВК

Порошенко закликав Раду обрати новий склад ЦВК Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Також президент закликав розблокувати вибори у 127 об’єднаних територіальних громадах

Верховна рада України має обрати новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) та прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах. Про це заявив президент Петро Порошенко, йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Так, говорячи про розблокування виборів у 127 новостворених об’єднаних територіальних громадах, президент наголосив, що держава має допомогти мешканцям створених громад взяти на себе відповідальність за власну долю.

"Якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна рада має негайно прийняти рішення щодо розблокування процесу", - зауважив глава держави.

За його словами, якщо для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії.

Він зауважив, що лише в першому читанні проголосована конституційна реформа по децентралізації.

"Але я переконаний, що ми будемо рішуче рухатись вперед, і ми маємо вже результати", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що обрання нової Центральної виборчої комісії (ЦВК) є одним з ключових питань наступного пленарного тижня.

На думку голови ВР, нардепи зможуть знайти порозуміння з питання оновлення комісії.

Зазначимо, на початку цього тижня розгляд парламентом оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) на наступному пленарному тижні анонсувала представник президента у Раді Ірина Луценко.

Як писало РБК-Україна, Парубій раніше заявляв, що питання ЦВК повинно бути одним з перших для розгляду на наступній сесії. У липні спікер підкреслював, що Верховна рада повинна проголосувати за оновлення складу Центральної виборчої комісії у вересні.