ua en ru

Порошенко закликав притягнути до відповідальності причетних до підкупів на виборах до ОТГ

Порошенко закликав притягнути до відповідальності причетних до підкупів на виборах до ОТГ Фото: Петро Порошенко на засіданні РНБО (twitter.com/poroshenko)

Порошенко заявив, що підкуп виборців є неприйнятним для сучасної України

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи притягнути до відповідальності осіб, причетних до підкупів на виборах до об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Про це Порошенко заявив у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

"Не можу залишити поза увагою вибори до об'єднаних територіальних громад, які відбулися цієї неділі. Я дуже стурбований кількістю фактів підкупів виборців з боку окремих політсил. Для мене, як президента, це є абсолютно неприйнятно. І тому, я би дуже попросив Національну поліцію, Генпрокуратуру, Службу безпеки України довести...і щоб кожен, хто скоїв цей злочин проти демократії опинився у в'язниці", - заявив він.

Крім того, Порошенко заявив, що підкуп виборців є неприйнятним для сучасної України.

"Перебування в опозиції аж ніяк не дає політичного захисту від кримінального переслідування. Я мав зустріч з Ольгою Айвазовською, щодо пропозицій ОПОРИ, щодо законодавчого врегулювання. Це питання розглядалося на уряді. Це питання ми розглянемо і Нацраді реформ. Спільно запропонуємо пропозиції, щоб це стало неможливим - запровадження цих злочинів і щоб відповідальність за ці злочини була невідворотною. З одного боку ми підписуємо безвіз, робимо рішучі кроки щодо боротьби з корупцією, а з другого - у нас відбуваються підкупи виборців. Це є неприйнятним для сучасної України", - додав він.

Нагадаємо, раніше голова Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що шість політичних партій вдалися до підкупу громадян на виборах до ОТГ 29 квітня.