ua en ru

Порошенко закликав ООН розслідувати тортури над українцями в Росії

Порошенко закликав ООН розслідувати тортури над українцями в Росії Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко і Пан Гі Мун обговорили питання захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях

Президент України Петро Порошенко закликав призначити доповідача ООН з розслідування фактів катувань насильно утримуваних у Росії громадян України. Про це український президент заявив під час зустрічі з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном у Вашингтоні, передає прес-служба глави держави.

Співрозмовники приділили особливу увагу питанню захисту прав людини на тимчасово окупованих українських територіях, а також всіх незаконно утримуваних в РФ українців, в тому числі Надії Савченко.

"Савченко повинна бути звільнена. Це частина Мінських домовленостей", - заявив Пан Гі Мун.


Під час зустрічі було наголошено на необхідності активізації зусиль міжнародного співтовариства з метою забезпечення негайного і безумовного звільнення всіх українських політичних в'язнів та пошуку зниклих без вести.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом США в ході якої Джозеф Байден повідомив, що формування нового уряду, орієнтованого на реформи і співпраця з МВФ.

Також у ході візиту до Вашингтона президент України провів зустріч з Міністром торгівлі Сполучених Штатів Америки Пенні Пріцкер під час робочого візиту до США.