ua en ru

Порошенко закликав Фінляндію не допускати громадян до "спостереження" виборів президента РФ у Криму

Порошенко закликав Фінляндію не допускати громадян до "спостереження" виборів президента РФ у Криму Фото: Петро Порошенко на зустрічі з Тімо Сойні (president.gov.ua)

Наміри Кремля провести президентські вибори на  території Криму суперечить міжнародному праву

Президент України Петро Порошенко закликав Фінляндію, аби вона не допускала свої громадян у якості "спостерігачів" на вибори президента Російської Федерації (РФ) в окупованому Криму. Про це сказав Порошенко під час зустрічі з Міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, передає прес-служба глави держави.

"Наміри Кремля провести голосування на президентських виборах на території українського Криму прямо суперечить міжнародному праву. На зустрічі з Міністром закордонних справ Фінляндії закликав вжити заходи для недопущення своїх громадян до "міжнародного спостереження"", - заявив Порошенко.

Глава держави також закликав міжнародних партнерів до політичного засудження проведення незаконного виборчого процесу на півострові.

Також сторони обговорили ситуацію на Донбасі та Криму, зокрема перспективи розгортання миротворчої місії ООН. Співрозмовники підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раныше прокуратура Автономної Республіки Крим попередила громадян України, що в разі їхньої участі в організації проведення російських виборів в анексованому Криму, їм загрожує відповідальність за статтею "державна зрада" Кримінального кодексу України.