ua en ru

Прокуратура АРК пригрозила в'язницею українцям, причетним до виборів РФ у Криму

Прокуратура АРК пригрозила в'язницею українцям, причетним до виборів РФ у Криму Фото: прокуратура АРК (uk.wikipedia.org)

Їм загрожує відповідальність за статтею "державна зрада" Кримінального кодексу України

Прокуратура Автономної Республіки Крим попереджає громадян України, що в разі їхньої участі в організації проведення російських виборів в анексованому Криму, їм загрожує відповідальність за статтею "державна зрада" Кримінального кодексу України. Про це заявив заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко, передає "Крим.Реалії".

"Якщо це громадянин України, то в разі доведення його провини, йому може загрожувати покарання за державну зраду, яке передбачає навіть до 15 років позбавлення волі й відповідальність за незаконне проведення виборів, які Кримінальний кодекс кваліфікує теж як злочин", - повідомив Удовиченко.

Як зазначили в прокуратурі, громадянам Росії, які братимуть участь в організації і проведенні виборів на півострові, загрожує переслідування за статтями ККУ про захоплення державної влади й посягання на територіальну цілісність України.

Раніше прокуратура АРК закликала кримчан не брати участі в організації виборів президента сусідньої Росії в анексованому Криму. Прокуратура АРК може притягнути до відповідальності 10 тисяч членів виборчих комісій, які організовують російські вибори в анексованому Криму.

Як відомо, вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року - річницю російської анексії Криму.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав світову громадськість не визнавати результати майбутніх виборів президента Росії в анексованому Криму.