ua en ru

Порошенко закликав європейських політиків до реальної підтримки України

Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту в Брюссель виступив з промовою на саміті Європейської народної партії, в якій закликав європейських політиків до реальної підтримки Україні.

Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту в Брюссель виступив з промовою на саміті Європейської народної партії, в якій закликав європейських політиків до реальної підтримки Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

"Порошенко закликав європейських політиків до дієвої і конкретної, а не тільки моральної підтримки Української держави. Глава держави висловив сподівання на розширення європейських обмежуючих заходів щодо Росії та посилення політичного тиску на Кремль, всебічну підтримку України, офіційне визнання терористичними організаціями так званих ДНР і ЛНР, а також збільшення обсягів гуманітарної та фінансової допомоги нашій країні і активне залучення у відбудові Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що свій виступ Порошенко присвятив донесення до європейських лідерів інформації про складність ситуації, в якій опинилася Україна через неприкриті акти агресії, які Президент назвав війною. Порошенко зазначив, що ця війна є не тільки війною нашої держави. "Ця війна не лише за регіональне домінування. Це битва за цінності і майбутнє Європи... кордон якої тепер захищає Україна", - підкреслив Президент, попередивши європейських партнерів, що ця загроза сьогодні "вже стукає у двері Європи, а завтра може стати новою реальністю для всіх європейців".