ua en ru

Порошенко закликав Австрію визнати Голодомор в Україні

Порошенко закликав Австрію визнати Голодомор в Україні Фото: Порошенко зі с Вольфгангом Соботкою(http://www.president.gov.ua)

Президент України запросив голову Національної ради Австрії відвідати Україну

В четвер, 8 лютого, президент України Петро Порошенко провів зустріч з головою Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою. На зустрічі Порошенко закликав австрійський парламент визнати Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Петро Порошенко закликав австрійський парламент визнати Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Президент України зазначив солідарність Австрії в підтримці українських зусиль щодо протидії російської агресії. Він також подякував за допомогу для подолання гуманітарних наслідків цієї агресії. Співрозмовники погодилися з важливістю санкцій проти РФ", - зазначає прес-служба.

На зустрічі Петро Порошенко проінформував про ситуацію на Донбасі в результаті російської агресії, а Вольфганг Соботка відзначив реформи, які проводить українська влада.

Також співрозмовники відзначили важливість зміцнення міжпарламентського діалогу між двома країнами, і президент України запросив голову Національної ради Австрії відвідати Україну.

Нагадаємо, президент Австрії відвідає Україну у березні.