ua en ru

Порошенко присвоїв загиблому в зоні АТО полковнику Момоту звання генерал-майора

Президент України Петро Порошенко присвоїв військове звання генерал-майора заступнику начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України полковнику Ігорю Момоту (посмертно).

Президент України Петро Порошенко присвоїв військове звання генерал-майора заступнику начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України полковнику Ігорю Момоту (на фото) (посмертно). Про це йдеться в указі глави держави №591/2014.

Нагадаємо, 11 липня терористи завдали вогневий удар з установки залпового вогню "Град" по позиціях підрозділу тактичного угруповання "Межа" в Луганській області. В результаті обстрілу полковник Момот загинув.

Порошенко повідомив, що ім'я Ігоря Момота буде присвоєно одній з прикордонних застав України.

Зазначимо, що після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні полковник Момот особисто сформував і очолив мотоманевренную групу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів ДПСУ. Ця група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках Донецької та Луганської областей. Момот також керував діями мотоманевренной групи в районах н.п. Дмитрівка, Маринівка та Амвросіївка Донецької області.