ua en ru

Порошенко присвоїв громадянство України білорусу-бійцеві батальйону "Азов"

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з військовими, які захищають донецький аеропорт, вручив паспорт громадянина України білорусу Сергію Коротких, який воює у складі батальйону "Азов" із самого початку його створення і є командиром розвідки. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Президент подякував Коротких за мужню і віддану службу. "Бути громадянином України стало модно, престижно, я пишаюся цим і із задоволенням вручаю Вам паспорт громадянина України", - сказав Порошенко, звертаючись до воїна.

За словами глави держави, "найкращі наші воїни, кращі волонтери, які продемонстрували, що вони російською, білоруською, англійською або будь-якою іншою мовою люблять Україну не менше, ніж її люблять українською, які готові віддати своє життя за її незалежність, гідні носити велике і горде звання громадянина України".

Сергій Коротких подякував Президенту словами українських вояків "Служу народу України". Після нагородження боєць зазначив також, що він родом з Росії, довгий час був громадянином Білорусі. "Я дуже радий, що отримав громадянство України. Я до цього йшов вісім місяців", - сказав він. За словами Коротких, всі дивляться російські телеканали, і більшість людей розуміють, що те, що відбувається в Україні, може повторитися в Білорусі, Казахстані, Латвії.

Порошенко присвоїв громадянство України білорусу-бійцеві батальйону "Азов"

(Фото: Twitter @APUkraine)

Нагадаємо, напередодні Порошенко заявив про те, що присвоїть українське громадянство воюючим в рядах сил АТО іноземцям.