ua en ru

Порошенко прирівняв відповідальність за військові злочини в особливий період до воєнного часу

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 194-VIII "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини". Про це повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, цей закон встановлює більш сувору кримінальну відповідальності військовослужбовців за вчинення окремих військових злочинів в умовах особливого періоду.

Відповідно до закону, посилюється кримінальна відповідальності за військові правопорушення, в першу чергу, які стосуються непокори (умисного невиконання наказу), опору начальникові, погроз або насильства щодо начальника, самовільного залишення військової частини або місця служби, дезертирства, ухиляння від військової служби, майнових стосунків, порушення статутних правил служби, злочинної бездіяльності військової влади та незаконного використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала та зловживання нею.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 р. Рада прирівняла відповідальність за військові злочини в особливий період до відповідальності у воєнний час. За відповідний законопроект № 1552 проголосували 245 нардепів з мінімально необхідних 226.