ua en ru

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн Фото: Петро Порошенко і посол Японії Такаші Кураї (president.gov.ua)

Порошенко обговорив з послом Японії лібералізацію візового режиму

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у нових послів Пакистану, Туреччини та Японії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт президента.

Повідомляється, що Порошенко прийняв вірчі грамоти нового посла Пакистану Західа Мубашир Шейха, Туреччини Ягмура Ахмета Гюльдере і Японії Такаші Кураї. У бесіді з послом Пакистану сторони обговорили розвиток політичного діалогу і співробітництва у рамках міжнародних організацій.

У ході бесіди з послом Туреччини сторони підтвердили зацікавленість у подальшому розвитку стратегічного партнерства. Порошенко також подякував йому за невизнання Туреччиною російської окупації Криму та захист прав кримських татар.

Крім того, в розмові з послом Японії Порошенко подякував за підтримку суверенітету України. Співрозмовники також обговорили перспективи політичного діалогу на найвищому рівні, в тому числі щодо співпраці у сфері безпеки та оборони. Японський посол повідомив про рішення Токіо виділити кошти на гуманітарну допомогу Донбасу. Сторони також обговорили лібералізацію візового режиму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко оголосив про початок передвиборної кампанії.

Він також зазначив, що вибори мають відповідати європейській політичній культурі.