ua en ru

Порошенко взяв участь в засіданні регіональної групи МВФ та Світового банку

Порошенко взяв участь в засіданні регіональної групи МВФ та Світового банку Фото: Петро Порошенко

Порошенко запевнив, що Україна залишається рішуче налаштованою на реформи

Президент України Петро Порошенко взяв участь у засіданні регіональної групи Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку, яке вперше відбувається в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

У ході зустрічі Порошенко висловив вдячність міністрам фінансів та главам національних банків 15 країн, які взяли участь у зустрічі, за послідовну підтримку України на шляху необхідних трансформацій.


"Ваша допомога та солідарність мають важливе значення для успіху на шляху макроекономічної стабілізації в Україні", - наголосив він, запевнивши, що Україна залишається рішуче налаштованою на реформи, які вже активно впроваджуються разом з МВФ і Світовим банком.

Також він поінформував про досягнутий прогрес на цьому шляху, зокрема у частині боротьби з корупцією та реформи судочинства.

"Ми перезапустили систему боротьби з корупцією в державі, повертаємо довіру до банківської системи і відновлюємо право на справедливість", - підкреслив Порошенко.

Також глава держави закликав міжнародних партнерів до консолідації зусиль з підтримки України, в якій створюються комфортні умови для іноземного бізнесу та інвесторів.

"Нашим головним пріоритетом є боротьба з корупцією. За останні 9 місяців, ми створили політично незалежне Антикорупційне бюро шляхом ефективної співпраці з нашими партнерами зі США, ЄС та впровадження найкращих світових практик", - підкреслив він.

В свою чергу, голова Національного банку Валерія Гонтарева зазначила, що Україна змогла подолати найбільші проблеми та досягти позитивних змін. Однак, без підтримки МВФ, Світового банку, всіх країн, які входять регіональної групи країн-членів МВФ та СБ було б неможливо це зробити.

Окрім цього, Порошенко провів зустріч із першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном та обговорив з ним питання співпраці України та МВФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко прогнозує інфляцію на рівні 8% у 2017 році.