ua en ru

Порошенко прибув до Брюсселю

Порошенко прибув до Брюсселю Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Незабаром Порошенко розпочне переговори з президентом Європейської ради Дональдом Туском

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 22 червня 2017 року, прибув до Брюсселю (Бельгія). Про це йдеться у повідомленні прес-секретаря глави держави Святослава Цеголко у Тwitter.

"Ми вже в Брюсселі. За кілька хвилин президент розпочне переговори з президентом Європейської ради Дональдом Туском", - написав Цеголко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко одразу після робочого візиту в США відвідає Брюссель. Під час робочого візиту в Брюссель Порошенко проведе зустріч з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Європейської народної партії Джозефом Долем, а також з іншими лідерами держав-членів ЄС. Крім того, він візьме участь у розширеному саміті Європейської народної партії.

Під час візиту, президент України проінформує співрозмовників про загострення безпекової ситуації на Донбасі, стан виконання та конкретні випадки порушення російською стороною Мінських домовленостей з метою забезпечення позитивного рішення Європейської ради про продовження секторальних санкцій проти Росії. Також президент України планує обговорити питання, пов'язані з підготовкою до Саміту Україна-ЄС 12-13 липня 2017 року в Києві.