ua en ru

Порошенко та прем’єр Литви обговорили роботу щодо недопущення реалізації "Північного потоку-2"

Порошенко та прем’єр Литви обговорили роботу щодо недопущення реалізації "Північного потоку-2" Фото: Петро Порошенко та Саулюс Скверняліс (president.gov.ua)

Також обговорювалися питання посилення санкцій проти Російської Федерації

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс обговорили роботу щодо недопущення реалізації проекту "Північний потік-2". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко провів зустріч з Сквернялісом, у ході якої глава держави подякував Литві за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Петро Порошенко подякував литовській стороні за ініціативу щодо Європейського плану для України та підкреслив важливість забезпечення її підтримки країнами ЄС та "Великої сімки". Було підтверджено необхідність подальшої спільної роботи з актуальних питань європейської енергетичної безпеки, зокрема щодо недопущення реалізації проекту "Північний потік-2", - йдеться у повідомленні.

Крім того, було відзначено намір України офіційно приєднатися до роботи Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки.

Також обговорювалися питання посилення санкцій проти Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом домовився координувати дії з метою інтеграції обох країн в Європейський союз.