ua en ru

Порошенко домовився з прем'єром Молдови координувати інтеграцію в ЄС

Порошенко домовився з прем'єром Молдови координувати інтеграцію в ЄС Фото: Петро Порошенко і Павло Філіп (president.gov.ua)

Лідери України та Молдови обговорили придністровське врегулювання

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом домовився координувати дії з метою інтеграції обох країн в Європейський союз. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

Повідомляється, що Порошенко і Філіп обговорили питання двостороннього порядку денного, а також оцінили зростання товарообігу, який збільшився на 13% за підсумками 2017 року. Вони також підтримали якнайшвидше завершення переговорів щодо укладення міжурядової угоди про забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла.

Крім того, сторони окрему увагу приділили деяким аспектам придністровського врегулювання. Порошенко і Філіп також домовилися про посилення координації позицій в рамках Східного партнерства з метою прискорення процесу інтеграції в ЄС.

Президент України підписав закон про ратифікацію Угоди про спільний з Молдовою контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через кордон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив угоду про повітряне сполучення з Молдовою.