ua en ru

Порошенко і прем'єр Нідерландів обговорили результати розслідування катастрофи Boeing

Порошенко і прем'єр Нідерландів обговорили результати розслідування катастрофи Boeing Фото: Президент Петро Порошенко

Президент назвав публікацію розслідування кроком до залучення до відповідальності винних в авіакатастрофі

Президент Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з прем'єр Нідерландів Марком Рютте результати проведеного Радою технічного розслідування катастрофи літака МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії". Про це повідомляє прес-служба Президента.

Порошенко зазначив, що завершення і публікація технічного розслідування є важливим кроком на шляху до пошуку та притягнення до відповідальності усіх винних в авіакатастрофі.

Глава України також підкреслив необхідність розробки і введення нових вимог ІКАО щодо заходів, які повинні вживатися у випадках "гібридної" війни, анексії території і пов'язаної з цим терористичної діяльності.

"Співрозмовники обговорили подальші спільні дії з метою створення оптимального механізму для забезпечення притягнення до відповідальності винних у катастрофі Boeing 777. Вони домовилися, що остаточне рішення щодо такого механізму буде прийнято з урахуванням результатів кримінального розслідування, здійснюється спільною групою за участі України, Нідерландів, Австралії, Малайзії і Бельгії", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Петро Порошенко і Марк Рютте також обговорили графік найближчих контактів на вищому рівні, а також хід ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Рада безпеки Нідерландів сьогодні, 13 жовтня 2015 р., представить остаточний звіт про аварію на Донбасі малайзійського літака Boeing рейсу MH17.