ua en ru

Порошенко та представники Бундестагу: санкції проти Росії є дієвими

Порошенко та представники Бундестагу: санкції проти Росії є дієвими Фото: на зустрічі Порошенка з делегацією Бундестагу

На зустрічі також обговорили продовження Україною реформ у різних сферах

На зустрічі з представниками німецького Бундестагу сьогодні, 2 лютого, президент України Петро Порошенко наголосив на важливості політики санкцій щодо агресора, повідомляє прес-служба президента.

Зустріч президента з делегацією Комітету у справах Європейського Союзу Бундестагу на чолі з Головою Комітету Ґюнтером Кріхбаумом відбулася в ході візиту німецьких парламентарів в Україну.

Порошенко подякував Бундестагу за пильну увагу до питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі та підтримку України у протидії російській агресії, відновленні територіальної цілісності.

"Санкції - є ефективним механізмом, який спонукає Росію виконувати Мінські домовленості", - сказав він.

Представники Німеччини також підтвердили, що санкції "працюють", а Гюнтер Кріхбаум запевнив, що "Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини" та що санкції залишатимуться до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Порошенко та представники Бундестагу: санкції проти Росії є дієвими

Фото: невимушена розмова з німецькими парламентарями

Петро Порошенко також позитивно оцінив результати переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні 1 лютого 2016 року та наголосив на необхідності збереження єдності Європейського Союзу.

Під час зустрічі також говорили про необхідність продовження Україною системних реформ та важливість запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Крім того, президент України наголосив, що розраховує на солідарність Євросоюзу щодо проекту "Північний потік-2".

Нагадаємо, 1 лютого на прес-конференції з президентом України Петром Порошенком канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС продовжить санкції проти Росії, оскільки мінські угоди не були повністю імплементовані.