ua en ru

Меркель: ЄС продовжить санкції проти РФ до повної імлементації мінських угод

Меркель: ЄС продовжить санкції проти РФ до повної імлементації мінських угод Фото: Ангела Меркель

Меркель зазначила, що Україна продовжує дотримуватися домовленостей мінських

Європейський союз (ЄС) продовжить санкції проти Росії, оскільки мінські угоди не були повністю імплементовані. Про це на прес-конференції з президентом України Петром Порошенко заявив канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мінські угоди досі не були імплементовані, нам доведеться надалі продовжувати санкції проти Росії. Якби мінські домовленості були повністю виконані, тоді б ми могли скасовувати санкції, але наразі цього немає", - заявила Меркель.

При цьому вона підкреслила, що Україна продовжує дотримуватися мінських домовленостей.

"Україна дуже вірна традиціям виконання мінських домовленостей. Попри це ми досі не бачимо режиму повного припинення вогню, тому ми маємо продовжувати працювати у цьому напрямку. Тому ми спробуємо ще раз сісти і обговорити, як нам врегулювати ситуацію в Донецьку, в Луганську... Нам потрібен тривалий період припинення вогню", - зазначила канцлер.

Нагадаємо, 22 січня президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови підкреслили необхідність прискорити виконання мінських угод усіма сторонами.

Зазначимо також, що французький міністр заявив про бажання Парижа зняти санкції з Росії.

"Звичайно, я хотів би скасування санкцій, президент Франції Франсуа Олланд - ред.) також. Я відвідував Росію, де проводив переговори з цього питання", - сказав міністр сільського господарства Франції Стефан Ле Фоль.