ua en ru

Порошенко представив в Раді кандидатуру Луценка на посаду голови ГПУ

Порошенко представив в Раді кандидатуру Луценка на посаду голови ГПУ Фото: Порошенко представив в Раді кандидатуру Луценка на посаду голови ГПУ

На думку президента, Луценко має примножити довіру до ГПУ

Президент України Петро Порошенко представив у Верховній Раді кандидатуру голови фракції БПП Юрія Луценка на посаду очільника Генеральної прокуратури, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей закон дозволяє мені подати кандидатуру нового генерального прокурора. Два місяці минуло після того, як був відправлений у відставку Шокін Віктор Миколайович, і ми не маємо більше права тягнути. Тому я в цю саму хвилину подаю кандидатуру нового генерального прокурора і цим прокурором буде Юрій Віталійович Луценко", - сказав Порошенко.

На думку президента, Луценко має примножити довіру до ГПУ.


"Я впевнений, що Юрій Віталійович Луценко має більше морального права вимагати справедливості... Я впевнений, що Юрій Луценко, з огляду на його суспільний авторитет, створить і примножить довіру до Генеральної прокуратури", - зазначив голова держави.

Разом з тим, в ході виступу президента народні депутати від фракції Радикальної партії Олега Ляшка скандували "Ганьба".

Нагадаємо, комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності схвалив подання президента Петра Порошенка про призначення глави фракції БПП Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.