ua en ru

Порошенко надав американцям докази російської присутності в Україні

Порошенко надав американцям докази російської присутності в Україні Фото: Петро Порошенко розповів про свій візит до США (РБК-Україна)

Президент зазначив, що його останній візит до США може вважатися історичним

Під час візиту до США американським партнерам були надані докази присутності російських військ на території України. Про це сьогодні в інтерв'ю українським телеканалам заявив президент Петро Порошенко.

"Надані не просто аргументи, а матеріали, докази, фотокартки і карти, документи, шеврони і багато інших речей, які чітко доводять російську присутність на Донбасі", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що його останній візит до США може вважатися історичним, адже українська сторона мала можливість обмінятися думками й "озброїти аргументами" американських колег напередодні багатосторонніх зустрічей у форматі "Великої двадцятки". За словами Порошенка, атмосфера у Білому Домі була партнерською.

"Це було рукостискання партнерів і я впевнений у тому, що атмосфера загальна, яка починається з рукостискання, була дуже дружня, дуже партнерська, надійна і я себе почував дуже комфортно", - розповів президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході візиту президента України Петра Порошенка до США адміністрація американського президента Дональда Трампа пообіцяла сприяти звільненню українських полонених на Донбасі й ув'язнених у Росії.