ua en ru

Порошенко запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус районів Донбасу

Порошенко запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус районів Донбасу
Президент України Петро Порошенко запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус районів Донбасу.

Президент України Петро Порошенко запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус районів Донбасу. Про це йдеться в заяві Порошенко.

"Одне з питань, яке я винесу на розгляд РНБО, - скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини. Свого часу цей закон виконав надзвичайно важливу роль у зупинці зовнішньої інтервенції, мобілізації підтримки світом мінських мирних домовленостей, щирості намірів України щодо деескалації ситуації у Донбасі. Ми продемонстрували мешканцям Донецької та Луганської областей і зовнішнього світу щире прагнення Києва до політичного врегулювання. Таку можливість бойовики відкинули. Проведення псевдовиборів торпедувало закон і різко загострило ситуацію на Донбасі. Ті широкі повноваження, які передбачав закон, ми готові надавати лише легітимно обраним органам місцевого самоврядування. А не бандитам, які самі себе вінчають на царство", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 16 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1680-VII "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".