ua en ru

Порошенко запропонував Туреччині використовувати українські ПСГ

Порошенко запропонував Туреччині використовувати українські ПСГ Фото: Петро Порошенко і Ахмет Давутоглу погодилися налагоджувати взаємодію в реалізації міжнародних енергетичних коридорів

Україна і Туреччина розширять співробітництво у сфері міжнародних перевезень

У ході офіційного візиту до Туреччини президент України Петро Порошенко запропонував турецькій стороні використовувати українські підземні газові сховища, сторони також домовилися розширити співпрацю в сфері міжнародних перевезень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

"Сторони відзначили важливість забезпечення використання транзитного потенціалу України і Туреччини в повному обсязі. У цьому контексті президент України і прем'єр-міністр Туреччини домовилися розширювати співробітництво у сфері міжнародних перевезень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко і Давутоглу погодилися налагоджувати більш тісну взаємодію з питань спільної участі у розвитку енергетичної інфраструктури та реалізації міжнародних енергетичних коридорів. Президент України також висловив готовність надати турецькій стороні можливість використовувати українські підземні газові сховища.

Нагадаємо, Порошенко закликав турецький парламент визнати депортацію кримських татар у 1944 геноцидом.