ua en ru

Порошенко запропонував провести переговори за участю ДНР і ЛНР в Святогірську, - мер Донецька

Президент України Петро Порошенко запропонував провести переговори з участю самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) в Святогорську (Донецька область).

Президент України Петро Порошенко запропонував провести переговори з участю самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) в Святогорську (Донецька область). Про це сьогодні на прес-конференції повідомив мер Донецька Олександр Лук'янченко, передає "Муніципальна газета".

"Вчора я разом з народним депутатом Борисом Колесніковим зустрічалися в Києві з Президентом України Петром Порошенком. Ми говорили, що у зв'язку з переміщенням більшої частини ополченців в Донецьк неможливо застосовувати штурмову авіацію і артилерію при військових операціях. Понад 900 тисяч жителів, що залишилися в Донецьку, евакуювати неможливо, і нікуди", - повідомив мер Донецька.

Тому, на думку Лук'янченка, в цих умовах необхідно забезпечити безпеку городян шляхом переговорів на всіх рівнях.

"Зі сторони Президента були пропозиції і гарантії провести наступний раунд переговорів у Святогірську з участю Росії, представників ДНР і ЛНР", - поінформував міський голова.