ua en ru

Порошенко запропонував Президенту Словаччини провести зустріч лідерів прикордонних держав

Порошенко запропонував Президенту Словаччини провести зустріч лідерів прикордонних держав Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Словаччини Андрієм Кіскою

Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови запропонував Президенту Словаччини Андрію Кіска провести зустріч лідерів прикордонних держав для обговорення питань безпеки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Петро Порошенко запропонував провести найближчим часом зустрічі лідерів прикордонних держав для обговорення аспектів безпеки регіонального співробітництва, зокрема взаємодії у боротьбі з корупцією, функціонування спільного митного і прикордонного контролю, а також з метою визначення перспективних проектів у сфері транскордонного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Кіска також обговорили ситуація на Донбасі і подальшу співпрацю у сфері енергетичної безпеки.

Порошенко зазначив, що за перший рік словацького реверсу в Україну надійшло майже 11 млрд кубометрів газу, що складає близько 2/3 всього імпорту газу в Україну з Європи. У цьому контексті глави держав також обговорили порядок денний майбутнього візиту прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в Словаччину.

Крім того, Порошенко і Кіска домовилися активізувати співпрацю у форматі "Україна + Вишеградська четвірка".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і сенатор США Джек Рід у ході зустрічі обговорили подальшу допомогу українській армії.