ua en ru

Порошенко і сенатор США Рід обговорили допомогу українській армії

Порошенко і сенатор США Рід обговорили допомогу українській армії Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко зустрівся з сенатором США Джеком Рідом

Президент України Петро Порошенко і сенатор США Джек Рід у ході зустрічі обговорили подальшу допомогу українській армії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі співголовою Комітету з питань збройних сил Сенату США сенатором Джеком Рідом. Була обговорена поточна ситуація на Донбасі і підкреслена нагальна необхідність подальшої деескалації конфлікту на основі неухильного виконання російською стороною мінських домовленостей. Американський сенатор привітав дотримання режиму припинення вогню, введеного за ініціативою Президента Порошенко результаті активної дипломатії в Берліні і Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також відзначив важливу роль Конгресу США в наданні допомоги Україні в питаннях зміцнення обороноздатності, стабілізації економіки та впровадження реформ.

Рід високо оцінив прийняття в першому читанні конституційних поправок децентралізації. "Це показує, що ви можете робити важкий, але виключно важливий вибір і нести відповідальність за це", - зазначив він.

Нагадаємо, Державний департамент США привітав ухвалення Верховною Радою України у першому читанні проекту закону про зміни в Конституцію в частині децентралізації 31 серпня.