ua en ru

Порошенко пропонує внести зміни в закон про е-декларації

Порошенко пропонує внести зміни в закон про е-декларації Фото: Петро Порошенко

Порошенко пропонує звільнити деяких військових від е-декларацій

Президент України Петро Порошенко пропонує внести зміни в закон про е-декларації. Про це йдеться в проекті закону №6172, який розміщено на сайті Верховної Ради України.

Зокрема, пропонується внести зміни до 3 статті Закону України "Про запобігання корупції", що визначає суб'єктів, на який поширюється дія закону.

Так, з-поміж інших, особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування є військові посадові особи Збройних сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та інших утворених відповідно до законів військових формувань, крім військовослужбовців строкової військової служби.

Як свідчить інформація у порівняльній таблиці, президент пропонує, щоб дія закону не поширювалася також і на військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, військової служби за контрактом осіб рядового складу, військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу, військової служби за контрактом осіб молодшого офіцерського складу, військової служби (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ почало ряд нових розслідувань по е-деклараціям.