ua en ru

Порошенко пропонує Раді посилити держгарантії безпеки дітей

Порошенко пропонує Раді посилити держгарантії безпеки дітей Фото: Петро Порошенко

Відповідний законопроект зареєстрований в парламенті

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді посилити державні гарантії безпеки дітей від зовнішніх і внутрішніх загроз у всіх сферах життєдіяльності. Відповідний законопроект № 3579 був зареєстрований в Раді 3 грудня 2015 року.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про основи національної безпеки України", передбачивши, що охорона дитинства є однією з важливих сфер національних інтересів України, від яких залежить сталий розвиток суспільства; збереження та зміцнення інституту сім'ї, створення умов для повноцінного життя і розвитку дитини, її безпеки, благополуччя, зростання в сімейному оточенні є пріоритетами національних інтересів.

Пропонується встановити, що зростання небезпеки для життя і здоров'я цивільного населення, насамперед дітей, внаслідок військових дій чи збройних конфліктів; збільшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються в інтернатних закладах, а також сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, на сучасному етапі є одними з основних загроз національним інтересам і національній безпеці України.

Крім того, документом вносяться зміни до закону "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", за якими забезпечення особливого піклування про дитину та реалізації її прав визначається як принцип внутрішньої політики. Відповідно розширюється зміст основних засад внутрішньої політики у соціальній та гуманітарній сферах.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Королівством Іспанія про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Відповідний законопроект №0072 був зареєстрований в Раді 3 грудня 2015 року.