ua en ru

Порошенко проропонує ВР ратифікувати угоду з Іспанією про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом

Порошенко проропонує ВР ратифікувати угоду з Іспанією про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом Фото: Петро Порошенко

Відповідний законопроект №0072 був зареєстрований в Раді 3 грудня

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Королівством Іспанія про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Відповідний законопроект №0072 був зареєстрований в Раді 3 грудня 2015 року.

В проекті закону зазначається, що ця угода була вчинена 10 лютого 2015 року у Києві, вона набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення, у якому сторони дипломатичними каналами інформують одна одну про виконання відповідних внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угодою чинності .

У поданні президент зазначив, що доповідачем законопроекту під час його розгляду на пленарному засіданні парламенту буде заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов.

Зокрема, угодою регулюється передача інформації з обмеженим доступом.

Встановлюється, що така інформація передається дипломатичними каналами. В окремих випадках, коли використання таких каналів є неможливим або може призвести до надмірної затримки отримання інформації з обмеженим доступом, компетентні органи безпеки можуть визначити інші засоби її передачі.

Підкреслюється, що перед передачею інформації з обмеженим доступом сторона-джерело попередньо отримує від компетентного органу безпеки держави сторони-одержувача підтвердження того, що стороні-одержувачу відповідно до національного законодавства було надано відповідний дозвіл на провадження діяльності, пов'язаної з інформацією з обмеженим доступом. Сторона-одержувач повідомляє Сторону-джерело про отримання надісланої інформації.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Відповідний проект закону №0067 в цілому підтримали 243 нардепа.