ua en ru

Порошенко пропонує Раді зміни до закону про зменшення дефіциту брухту чорних металів, - Луценко

Порошенко пропонує Раді зміни до закону про зменшення дефіциту брухту чорних металів, - Луценко Фото: Ірина Луценко (kmu.gov.ua)

Президент не підтримає існуючий проект закону про зменшення дефіциту брухту чорних металів

Президент України Петро Порошенко не підтримає ухвалений Веховної Радою проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку (реєстр. Ном. 6382) через його несумісність з міжнародними зобов'язаннями України. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценко, натомість Глава держави запропонує парламенту ухвалити документ з деякими правками, зокрема про продовження дії мита на вивіз металів на два роки замість трьох.

"Це пов'язано з міжнародними зобов'язаннями України як члена СОТ та Президент України пропонує в пункті 1 Закону, що надійшов на підпис, слова про три календарних роки замінити словами про два календарних роки", - заявила Луценко.

За її словами, президент також закликає парламент підтримати проект закону про освіту.

Нагадаємо, на поточному пленарному тижні Верховна Рада повинна розглянути проект закону про Конституційному суді України та внесення змін у Господарський кодекс України.