ua en ru

Порошенко привітав українців із завершенням першого етапу введення безвізового режиму з ЄС

Кандидат на посаду Президента України Петро Порошенко привітав українців із завершенням першого етапу введення безвізового режиму з Європейським союзом і відзначив солідарність ЄС у вирішальні дні української історії. Про це він повідомив журналістам по завершенні консультацій з міністрами закордонних справ Королівства Данія Мартіном Лідегором та Норвегії Бьорге Бренде у п'ятницю, 23 травня.

Порошенко повідомив, що єврокомісар з питань внутрішньої політики Сесілія Мальстрьом визнала, "що Україна завершила перший етап підготовки до введення безвізового режиму".

"Україна виконала перший етап безвізового режиму і переходить до другої стадії процесу. Як я і обіцяв, українці мають реальні шанси з 1 січня 2015 року їздити до Європейського союзу без віз", - підкреслив політик.

Порошенко пообіцяв, що "ми зробимо все можливе, аби максимально скоротити шлях і за 3-4 місяці пройти другий етап - імплементаційний".

Політик привітав "всіх українців з цим історичним рішенням".

Кандидат на пост Президента України також наголосив на важливості того, що в ці дні представники Європейського союзу підтримують Україну. "Сьогодні, в один з вирішальних днів української історії, солідарність, яку Європейський союз демонструє стосовно України є дуже значущою", - підкреслив Порошенко.