ua en ru

Порошенко поставить питання про проведення місцевих виборів після обрання нового складу Ради

Президент України Петро Порошенко поставить питання про проведення місцевих виборів відразу після обрання нового складу Верховної Ради України.

Президент України Петро Порошенко поставить питання про проведення місцевих виборів відразу після обрання нового складу Верховної Ради України. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли ми будемо мати можливість, щоб місцеві вибори пройшли по всій Україні? Моє бачення дуже просте: відразу ж новому складу Верховної Ради я запропонував конституційній зміни, які б стосуватися децентралізації. Це буде різке збільшення повноважень місцевих рад, в тому числі і бюджетних повноважень. На моє переконання, збільшення повноважень повинно супроводжуватися місцевими виборами для того, щоб місцеві громади могли обрати в ограни місцевого самоврядування тих, хто буде мати можливість цими правами скористатися", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що раніше він прийняв рішення щодо розпуску Верховної Ради України, і рішення про місцеві перевибори теж ухвалить.

"Повірте, коливань щодо виборів у місцеві ради не буде... Рука не здригнеться", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, народні депутати України призначили місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, які отримають особливий статус, на 7 грудня 2014 р. Про це йдеться в прийнятому сьогодні законі №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", за який проголосували 277 депутатів.