ua en ru

Порошенко доручив прискорити розробку положення про капеланство

Порошенко доручив прискорити розробку положення про капеланство Фото: Петро Порошенко вважає важливим розвиток капеланства у ЗСУ

Відповідне доручення він дав Міністерству оборони

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству оборони прискорити розробку положення про капеланство у Збройних Силах України та інших силових структурах. Про це він сказав під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, повідомляє прес-служба глави держави.

"Дам доручення про прискорення розробки положення про капеланів. Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів. Відповідне доручення міністру оборони буде надано", - зазначив президент.


Він підкреслив важливість розвитку інституту капеланства у Збройних Силах та інших силових структурах. Порошенко нагадав, що українська армія за останні два роки суттєво змінилася - значною частиною ЗСУ нині є військові-контрактники, і набагато покращився морально-психологічний клімат.

Глава держави також повідомив, що вирішив підписати закон, що надає релігійним організаціям право засновувати навчальні заклади.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року Рада нацбезпеки та оборони ініціювала розробку закону про капеланську службу.