ua en ru

Порошенко доручив спростити умови видачі сертифікатів для товарів, що використовуються військовими в зоні АТО

Президент України Петро Порошенко доручив спростити умови видачі сертифікатів для товарів, що використовуються військовими в зоні антитерористичної операції.

Президент України Петро Порошенко доручив спростити умови видачі сертифікатів для товарів, що використовуються військовими в зоні антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

"За результатами зустрічі Президента України Петра Порошенка з волонтерами, які допомагають у зоні антитерористичної операції, затверджено протокольне рішення, яким, зокрема, Міністру оборони Валерію Гелетею і генеральному директору Державного підприємства "Укроборонпром" Роману Романову доручено вжити заходів щодо спрощення умов видачі сертифікатів кінцевого споживача для товарів, які використовуються військовослужбовцями в зоні АТО", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, ці сертифікати дозволять волонтерам здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, таких як бронежилети, каски за кордоном і значно полегшать їх ввезення в Україну.

Крім того, заступник глави АПУ Дмитро Шимків і представник Президента в Кабміні Олександр Данилюк спільно з представниками волонтерських організацій повинні вивчити питання оподаткування благодійної допомоги, яка використовується для забезпечення потреб військовослужбовців, та підготувати пропозиції щодо його законодавчого врегулювання.

"Також за результатами зустрічі з волонтерами доручено першому заступнику глави АПУ Юрію Косюку, Міністру оборони Валерію Гелетею, Міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, Міністру охорони здоров'я Олегу Мусію забезпечити організацію роботи "гарячої" телефонної лінії для оперативної обробки інформації, що надходить від волонтерів та громадських організацій по АТО", - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони також повинен забезпечити оперативне внесення запису про прибуття військовослужбовців у зону АТО. Міністру охорони здоров'я доручено підготувати та надати пропозиції щодо спрощення процедури реєстрації в Україні медичних засобів для потреб АТО.

Головам ОДА доручено забезпечити в межах наявних можливостей надання матеріальної допомоги та оперативне вирішення інших проблем, з якими звертаються члени сімей мобілізованих, які потребують особливої уваги.