ua en ru

Порошенко доручив силовикам посилити контроль за доставкою гуманітарного вантажу в зону АТО

Порошенко доручив силовикам посилити контроль за доставкою гуманітарного вантажу в зону АТО
Президент України Петро Порошенко доручив силовим відомствам посилити контроль за доставкою гуманітарного вантажу мешканцям, що проживають на окупованих бойовиками територіях.

Президент України Петро Порошенко доручив силовим відомствам посилити контроль за доставкою гуманітарного вантажу мешканцям, що проживають на окупованих бойовиками територіях. Про це він заявив на нараді з силовиками, передає прес-служба глави держави.

Так, Президент звернув увагу на питання гуманітарної допомоги жителям Донбасу, забезпечення продуктами харчування і медикаментами українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території. "Вони мають право і можливість розраховувати на державну допомогу", - зазначив Порошенко.

У той же час він підкреслив необхідність посилення контролю за доставкою українського вантажу і організації його розподілу, "щоб він не потрапив до рук бойовиків". Глава держави підкреслив, що необхідно уникнути ситуації, "коли наша допомога розкрадалася бойовиками і не доходила до тих, кому вона призначена".

Президент також доручив опрацювати питання забезпечення жителів окупованих територій теплом і електроенергією. "Нам треба забезпечити, щоб люди мали можливість фізично вижити у важких умовах", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко запропонував керівництву Європейського інвестиційного банку до кінця року розглянути можливість фінансової та гуманітарної допомоги Донецькій та Луганській областях, які постраждали від дій бойовиків.