ua en ru

Порошенко доручив восени ввести в експлуатацію першу чергу комплексу полігону "Широкий лан"

Порошенко доручив восени ввести в експлуатацію першу чергу комплексу полігону "Широкий лан" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Кожна копійка на будівництво витрачалася через систему ProZorro

Президент України Петро Порошенко поставив завдання ввести в експлуатацію першу чергу комплексу на полігоні "Широкий лан" (Миколаївська обл.) нинішньої осені. Про це повідомляє пресс-служба глави держави.

"За менш ніж рік побудовано те, що ви бачите сьогодні. Я ставлю завдання, щоб цієї осені першу чергу цього комплексу полігону "Широкий лан" була введена в експлуатацію", - сказав президент.

Він підкреслив, що кожна копійка на будівництво витрачалася через систему ProZorro, а якість будівництва приймається відповідальними особами Збройних сил України.

"Все буде присвячено підвищенню боєздатності підрозділів і частин, які тут будуть проходити службу", - додав Порошенко.

За його словами, ще в минулому році "тут було чисте поле".

"За один рік, ви бачите, побудовано 11 казарм. Казарм, кожна з яких здатна взяти дві роти. Якісно забезпечені побутові потреби", - розповів президент.

Порошенко також висловив надію, що тут буде застосована нова система харчування військових ВСУ.

Раніше Порошенко заявив, що до кінця поточного року планується відкриття військового містечка нового зразка на полігоні "Широкий лан".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, новий військовий містечко на полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області відкриють до кінця 2018 року.

Також повідомлялося, що на полігоні "Широкий лан" планується ввести в експлуатацію табірне містечко восени 2018 року. Станом на кінець березня загальна будівельна готовність містечка становила 35%. Дозвіл на початок робіт було отримано 4 березня 2017 року. Орієнтовна вартість робіт становить 370 млн гривень.

Зазначимо, Широколановский полігон дозволяє проводити тактичні навчання з бойовою стрільбою механізованих, танкових, аеромобільних військ із застосуванням артилерії, засобів протиповітряної оборони, тактичної авіації і вертольотів вогневої підтримки.