ua en ru

Порошенко доручив забезпечити фінансування програми захисту складів зберігання боєприпасів

Порошенко доручив забезпечити фінансування програми захисту складів зберігання боєприпасів Фото: нарада Петра Порошенка з силовиками (president.gov.ua)

Президент повідомив, що збирається відвідати один з об’єктів будівництва сховищ

Президент Петро Порошенко під час наради із силовиками доручив міністру оборони Степану Полтораку та міністру закордонних справ Павлу Клімкіну завершити переговори з Північноатлантичним альянсом щодо реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечить безпечну експлуатацію і ефективну охорону об’єктів зберігання боєприпасів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу адміністрації президента.

Як зазначається, Порошенко висловив сподівання, що найближчим часом відповідні програми будуть реалізовані.

"Доручаю міністру оборони, міністру закордонних справ терміново завершити переговори з НАТО по створенню і реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечує безпечну експлуатацію і ефективну сучасну охорону об’єктів зберігання боєприпасів", - сказав Порошенко.

Президент відзначив, що за цей рік вдалося застосування для охорони надзвичайно важливих об’єктів бойових підрозділів.

"Я б дуже просив, щоб ми забезпечили фінансування в повному обсязі по програмі захисту складів зберігання боєприпасів. Так, цього недостатньо, але ми можемо цього року виконати в повному обсязі кожне фінансування - і щодо забезпечення периметру, і щодо будівництва сховищ, і щодо перевезення боєприпасів", - звернувся Порошенко до секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Президент повідомив, що збирається відвідати один з об’єктів будівництва сховищ.

Нагадаємо, раніше заступник начальника генерального штабу Радіон Тимошенко повідомив, що найбільш ймовірною причиною вибухів боєприпасів на складах у Чернігівській області є диверсія.

Додамо, що осередки пожежі на артилерійських складах 6 Арсеналу в Ічні Чернігівської оласті було локалізовано о 14:00. За даними Генерального штабу ЗСУ, інтенсивність вибухів динамічно змінюється. На час даний фіксується 1 вибух на хвилину.

У Міноборони зазначили, що ліквідація наслідків вибухів боєприпасів на території 6 арсеналу біля Ічні триватиме цілодобово.