ua en ru

Порошенко доручив негайно організувати зустріч ТКГ із питання обміну заручників

Порошенко доручив негайно організувати зустріч ТКГ із питання обміну заручників Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Перша така зустріч запланована на 10 січня 2018 року

Президент Петро Порошенко доручив представникам Києва у Тристоронній контактній групі негайно організувати переговори щодо чергового раунду обміну українських заручників. Про це він заявив під час відвідування в Головному військовому клінічному госпіталі українських військовослужбовців, звільнених із полону бойовиків на Донбасі, трансляція чого велася в його Facebook.

"Ще одне, що вимагає наших спільних зусиль, це витягнути тих хлопців, які залишилися там. Я вже доручив своїм радникам, своїм представникам у Тристоронній контактній групі, щоб ми негайно організували зустріч... І хочу сказати, що вже 10 числа у нас уже станеться перша зустріч, щоб ми на цій хвилі не зупинялися, тому що я відчуваю, як важко їм зараз", - сказав Порошенко.

Він також попросив звільнених військовослужбовців написати листа своїм друзям, які все ще перебувають у полоні в незаконному утриманні і підтримувати зв'язок із їхніми сім'ями.

"Якщо у вас там були друзі, напишіть їм листа, віддайте лікарю, і я спробую 10-го, коли поїду, їм передати, їм буде приємно", - сказав глава держави.

Президент також підкпреслив, що лікуванням у шпиталі 24 звільнених займаються кращі лікарі.

Приїхав до звільнених з полону хлопців, які зараз проходять реабілітацію у Головному воєнному клінічному госпіталі. Лікуванням 24 звільнених у шпиталі займаються найкращі лікарі. Також Уряд працює над підготовкою пакету соціальної допомоги їм і їхнім родинам. Так само обласні адміністрації отримали доручення невідкладно допомагати у вирішенні соціально-побутових питань. Дякую хлопцям за їхню мужність та силу духу, а їх родичам - за віру!

Опубліковано Петром Порошенком 30 грудня 2017 р.

"Уряд працює над підготовкою пакету соціальної допомоги їм та їхнім сім'ям. Також обласні адміністрації отримали доручення невідкладно допомагати у вирішенні соціально-побутових питань", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що частина звільнених українських заручників у ході обміну полоненими 27 грудня 2017 року є фігурантами кримінальних справ про дезертирство.