ua en ru

Обмін полоненими: частину звільнених підозрюють у дезертирстві

Обмін полоненими: частину звільнених підозрюють у дезертирстві Фото: звільнені заручники (РБК-Україна)

В ході обміну полоненими звільнили 14 підозрюваних у дезертирстві

Частина звільнених українських заручників у ході обміну полоненими 27 грудня 2017 року є фігурантами кримінальних справ про дезертирство. Про це у Facebook повідомив радник президента України Юрій Бірюков.

"...у числі 73 звільнених не всі "героїчні герої". Якщо конкретно, то 14 осіб: щодо них є кримінальні провадження за фактом самовільного залишення частин", - повідомив Бірюков.

Він також додав, що цих звільнених заручників планувалося доставити в Київ окремо, проте через погодні умови аеропорт Жуляни не приймав літаки.

"На цих 14 осіб не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги до остаточного рішення суду", - підкреслив Бірюков.

Ожидаемая история, от которой, увы и ах, не отмахнуться. История уже гуляет по пабликам, так что - объясню. 1) Все служ...

Опубліковано Юрієм Бирюковим 29 грудня 2017 р.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Василь Грицак не виключає, що серед звільнених заручників можуть бути "агенти РФ". Він також пояснив, що контррозвідувальні заходи щодо звільнених застосовуються, коли обставини потрапляння до полону не до кінця з'ясовано.