ua en ru

Порошенко доручив Міноборони підготувати основні документи оборонного планування

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству оборони України підготувати основні документи оборонного планування.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству оборони України підготувати основні документи оборонного планування. Про це він заявив під час представлення нового міністра оборони України Степана Полторака в Міністерстві оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема Порошенко зазначив, що є йдеться про: розробку стратегії національної безпеки і оброни, зЗміни до воєнної доктрини України, нову редакцію державної програми розвитку Збройних сил та Державну програму розвитку озброєння і військової техніки.

Також Президент зазначив, що воєнкоми мають пройти через АТО.

"Важливою проблемою є перевірка діяльності воєнкомів. Воєнкоми має бути переведений з символу корупції у символ героя АТО. Він має знати, куди він направляє мобілізованих, він має допомогти, з власного досвіду дати поради. Тому воєнкоми мають пройти через АТО, і нарешті має бути виконане доручення Президента, коли поранені герої АТО мають надію бути затребувані на роботі у військкоматах", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, рішенням від 28 серпня 2014 р. Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Кабінету міністрів України у двомісячний термін подати на розгляд РНБО проект нової редакції військової доктрини України.