ua en ru

Порошенко доручив Кабміну перевірити ціни на ліки

Порошенко доручив Кабміну перевірити ціни на ліки Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко підкреслив необхідність доступності ліків для людей

Уряд має перевірити ефективність застосування відміни вимоги щодо обов'язкової реєстрації медичних засобів, які отримали ліцензії у країнах Європейського союзу. Про це сьогодні під час урочистого заходу з нагоди Дня медичного працівника заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я доручаю уряду ретельно перевірити ефективність застосування скасування необхідності додаткової реєстрації для найкращих іноземних препаратів", - заявив Порошенко.

За його словами, також мають бути роз'яснені ціни, якщо вони відрізнятимуться від європейських. Президент зазначив, що відміна реєстрації медичних препаратів, які вже мають відповідну реєстрацію у країнах Європейського союзу і Великої сімки, була рішучим кроком до подолання бюрократії і корупції, зокрема на ринку фармакології, а також мала призвести до зниження цін до рівня країн ЄС і Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що в урядовій програмі "Доступні ліки" беруть участь вже більше 6 тисяч аптек.

Розенко додав, що аптечним установам вже проплачено понад 70 млн гривень.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що урядова програма "Доступні ліки", яка розпочалася 1 квітня 2017 року і передбачає забезпечення необхідними ліками хворих на діабет, астму та серцево-судинні захворювання, буде фінансуватися у повному обсязі в цьому і наступних роках.