ua en ru

У Кабміні розповіли, скільки аптек вже беруть участь у програмі "Доступні ліки"

У Кабміні розповіли, скільки аптек вже беруть участь у програмі "Доступні ліки" Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

За останній місяць кількість аптек програми збільшилася на 1 тис. штук

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що в урядовій програмі "Доступні ліки" беруть участь вже більше 6 тис. аптек. Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

"У заснованій урядом програмі "Доступні ліки", яка діє з 1 квітня поточного року, беруть участь понад 6 тис. аптек", - заявив Розенко.

За його словами, за останній місяць кількість аптек збільшилася на 1 тис. штук. Так, активно почали залучати аптеки Київ, Київська та Івано-Франківська області. Розенко додав, що аптечним закладам вже проплачено понад 70 млн гривень, що означає виконання урядом своїх зобов'язань в повному обсязі.

"Ми вже маємо інформацію від виробників ліків про те, що вони гарантують збільшення обсягів виробництва ліків з метою усунення їх дефіциту в аптеках. У зв'язку з цим ми сподіваємося, що протягом місяця-двох всі питання про наявність доступних ліків в необхідній кількості ми знімемо", - резюмував віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що програма "Доступні ліки" буде фінансуватися в повному обсязі в цьому і наступні роки.