ua en ru

Порошенко попросив Путіна допомогти у звільненні затриманих журналістів та активістів

В ході телефонної розмови, що відбулася увечері 17 червня, Президент України Петро Порошенко попросив Президента Російської Федерації Володимира Путіна допомогти у звільненні затриманих журналістів та активістів.

В ході телефонної розмови, що відбулася увечері 17 червня, Президент України Петро Порошенко попросив Президента Російської Федерації Володимира Путіна допомогти у звільненні затриманих журналістів та активістів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар Президента України Святослав Цеголко.

"Під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко закликав Президента Росії сприяти у звільненні всіх затриманих журналістів та активістів", - написав він.

При цьому Цеголко не уточнив, про яких саме журналістів та активістів йде мова.

Нагадаємо, в Москві в кінці травня 2014 р. були заарештовані український режисер Олег Сенцов і ряд жителів Криму за звинуваченням у тероризмі. 30 травня ФСБ заявила, що Сенцов і ще три українських громадянина - лівий активіст Олександр Кольченко, юрист Геннадій Афанасьєв і військовий історик Олексій Чирній - належать до диверсійно-терористичної групи "Правого сектора", яка нібито готувала теракти в Сімферополі, Ялті і Севастополі.

Зазначимо також, що Путін попросив Порошенко забезпечити безпеку журналістів у зоні антитерористичної операції (АТО).

Глави держав обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, а також була порушена тема можливого припинення вогню в районі бойових дій на південно-сході України.

"Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку із загибеллю представників російських ЗМІ і запевнив Президента Росії в тому, що за його вказівкою буде проведено відповідне розслідування, а також вжито необхідних заходів щодо забезпечення безпеки журналістів", - додали в прес-службі.