ua en ru

Порошенко привітав рішення Сенату США про визнання Голодомору геноцидом

Порошенко привітав рішення Сенату США про визнання Голодомору геноцидом Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Порошенко вважає прийняття резолюції результатом посилення українсько-американського партнерства

Президент України Петро Порошенко вважає, що прийняття Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу результатом посилення українсько-американського партнерства. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення президента в Facebook.

"Вітаю прийняття Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це ще один вагомий результат посилення українсько-американського стратегічного партнерства", - написав Порошенко.

Також він висловив сподівання, що подібне рішення приймуть і інші країни світу, в тому числі країни Європейського союзу та міжнародні організації, включаючи ООН.

"Спогади про Голодомор - велика частина української політики національної пам'яті, яку ми неухильно впроваджуємо в останні роки", - зазначив глава держави.

Порошенко привітав рішення Сенату США про визнання Голодомору геноцидом

Спікер Верховної ради Андрій Парубій перед закриттям вечірнього засідання парламенту сказав, що після рішення США щодо Голодомору Україна отримає підтримку багатьох інших країн.

"Це велике історичне рішення, подякуємо нашим колегам. Я вважаю, що це і є партнерство. Після рішення Сенату США у нас буде підтримка в багатьох інших країнах. Це визнання великої трагедії українського народу", - сказав Парубій.

Нагадаємо, сьогодні Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. 26 вересня комітет з закордонних відносин Сенату США затвердив резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Раніше Порошенко повідомляв, що Україна чекає рішення Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом.